Klanten login:

Naam:
Wachtwoord:
Volg Wft Assist op Twitter Volg Wft Assist op Linked In Download onze brochure

Nieuw dienstverleningsdocument 2013

 

 

Het dienstverleningsdocument gaat veranderen. De minister heeft in zijn nota van 20 augustus 2012 het nieuwe dienstverleningsdocument verder uitgewerkt.

Standaardisatie

Het dienstverleningsdocument wordt in verregaande mate gestandaardiseerd. Consumenten moeten hierdoor  eenvoudiger de dienstverlening van verschillende financieel dienstverleners en de kosten daarrvan kunnen vergelijken. De AFM zal hiervoor een DVD-generator on line ter beschikking stellen. Met dit hulpmiddel kan de DVD worden gemaakt.    

Uitbreiding verstrekkers

Financieel dienstverleners verstrekken het dienstverleningsdocument al aan hun klanten. De minister kondigt aan dat ook de aanbieders en gevolmachtigde agenten een dienstverleningsdocument moeten gaan voeren.

Uitbreiding van de producten

De financiële producten waarvoor een dienstverleningsdocument moet worden verstrekt is uitgebreid.  De adviseur zal naast de complexe producten en hypotheken ook  voor de volgende producten een dienstverleningsdocument moeten gaan voeren:
•    betalingsbeschermer
•    individuele arbeidsongeschiktheidsverzekering
•    overlijdensrisico
•    uitvaartverzekering

Inrichting DVD basis van de vraag van de klant


Nu informeert het dienstverleningsdocument de klant in het algemeen over de financiële producten of oplossingen die de adviseur voert.  Dat gaat veranderen. Het dienstverleningsdocument moet worden ingericht rondom de vraag van de consument. Stelt een klant een vraag over de financiering van een aan te kopen woning, verstrekt de adviseur het dienstverleningsdocument die de producten en tarieven presenteert die relevant zijn voor deze vraag.  Het dienstverleningsdocument informeert de klant op deze manier gericht en specifiek en biedt die informatie waar de klant op dat moment behoefte aan heeft. Verder benadrukt de minister dat het dienstverleningsdocument in een zo vroeg mogelijk stadium voor de klant beschikbaar moet zijn. Op deze manier kan de DVD de consument helpen bij het oriënteren.  Het publiceren van het dienstverleningsdocument op de website van de financieel dienstverlener lig dan voor de hand.

Ingangsdatum nieuwe DVD

Het voornemen is om het nieuwe dienstverleningsdocument in werking te laten treden met ingang van 1 juli 2013
 

Wft Assist, 7september 2012

Tekst gemaakt naar inzicht van 7 september 2012 . Wft Assist heeft bij het redigeren van deze tekst de nodige zorgvuldigheid betracht. Wft Assist is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor schade die ontstaat als gevolg van onjuistheden in deze tekst

Nieuws
01-02-2019
Nog 60 dagen!
02-02-2018
AVG: bent u er klaar voor?
13-12-2017
AVG
18-05-2017
DVD bepaalt adviesnota?
24-03-2017
Vergunning, diploma's en PE

Compleet overzicht
Aanmelden

Klik hier om u aan te melden voor de gratis nieuwsbrief
Zoeken
Wft assist
Princenhof Park 19 | 3972 NG Driebergen-Rijsenburg | t. 030 – 2716040 | e. | kvk 50071262 | btw nr. NL8225.21.532B01
Copyright © 2012 Wft assist | Disclaimer